NM junior i friidrett til Bodø i 2024?

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 22. Des 2020

Styret i Bodø Friidrettsklubb har vedtatt å foreslå for årsmøtet 2021 at klubben søker om få arrangere NM junior i friidrett i 2024 (U20 og U23). Noe av bakgrunnen for at man ønsker å søke er det faktum at Bodø skal være Europeisk Kulturhovedstad dette år, og styret mener at det er viktig at også idretten markerer seg gjennom større arrangementer dette året. NM junior samler normalt rundt 300 deltakere + trenere og familiemedlemmer.

BFIK sto som arrangør for et vellykket NM junior i 2009, til tross for et fryktelig vær på lørdagen, slik at stavkonkurransene måtte utsettes til søndag og alle medaljeseremonier flyttes inn i Mørkvedhallen.

Dette stevnet vil også denne være en stor utfordring for en såpass liten klubb som BFIK (96 betalende medlemmer pr i dag), men flere av de som var med å lose arrangementet vel i havn i 2009 har sagt ja til å stille opp også i 2024 (så fremt helsa holder). Men det er likevel klart at vi må nedlegge et stort arbeid med å utdanne flere dommere og funksjonærer. Dette arbeidet starter allerede over nyttår (uavhengig om vi blir tildelt mesterskapet eller ikke). Selve friidrettsbanen vil nok holde god nok standard i 2024, men det er behov for en fornyelse utstyr (som f eks hekker) i samarbeid med Bodø kommune.

Det er imidlertid byggingen av et nytt målhus med lager i underetasjen som vil være det tyngste løftet for klubben. Arbeidet med forprosjektet er godt i gang, og vi venter bare på svar på vår søknad om å disponere tilstrekkelig grunn til bygget som år ei grunnflate på 70 kvm i to etasjer + ny plassering av det gamle huset, før kan gå i gang med arbeidet for fullt. Målet er å ha prosjektet ferdig til starten av utendørssesongen 2022. Det nye huset vil omfatte et lager for alt utstyret som nå står ute på banen, i 2 konteinere, i målhuset og på kontoret i Mørkvedhallen, og i etasjen over blir det rom for sekretariat, tidtaking/målfoto, speaker/regi, TV/streaming, toalett, tekjøkken og et lite møteareal. Dessuten blir det handicaptoalett i underetasjen.

Det er arbeid i gang for å sikre finansieringen av prosjektet som vil komme på rundt 3,5 mill kroner. Arbeidet styres av ei prosjektgruppe som består av Dagfinn Røsberg (leder), Sverre Skår, Hans Petter Ludvigsen og Bjørn Håvard Stamnes (Bodø kommune).

Styret vil i sitt første møte i 2021 få seg forelagt et forslag om å innkalle til ekstraordinært årsmøte i slutten av januar for å behandle forslaget om å søke NM junior i 2024. Det har seg nemlig slik at 1. februar er fristen for å søke om mesterskap for 2022 og hovedmesterskapet 2024, og det vil være en stor fordel om vi kunne sende vår søknad for 2024 innen denne datoen for eventuelt å få avklart om vi får mesterskapet i 2024 allerede til neste år. 



GOD JUL!

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 21. Des 2020

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig GOD JUL!

Vi gjenopptar den organiserte treningen mandag 4. januar.

17.00-18.00 -    Rekrutt
17.00-18.00 -    10-13år                        
18:00 - 20:00 -  Sprint 14+    

Vi minner om at utøvere som er født i 2011 (altså fyller 10 år) kan gå over til treningspartiet 10-13 år. Utøvere som er født i 2007 (altså fyller 14 år) kan gå over til treningspartiet 14+.

Treningsgruppa for mellom- og langdistanse starter opp onsdag 6. januar kl 19.00




Utendørssesongen 2021

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Des 2020

Bodø Friidrettsklubb har nå satt opp alle utendørsstevnene med øvelsesprogram i 2021. Sesongen starter med Åpningsstevnet tirsdag 4. mai kl 18.00 og avsluttes tirsdag 21. september kl 17.00 i Mørkvedlia. Det tas forbehold om at øvelsesprogrammet kan bli endret underveis.

I sesongen 2020 var det økende interesse for å delta på lange løp, og vi har derfor satt opp 3000m eller 5000m på alle stevnene i neste sesong. På stevnet 14. september har vi dristet oss til å sette opp 10000m. Det må være mange år siden denne distansen ble løpt i et approbert stevne i Mørkvedlia, så vi er spente på responsen.

Dersom du logger deg inn på Terminliste hele landet (friidrett.no) og velger Bodø Friidrettsklubb som søkeord og 01.01.2021 -> 30.09.2021 som periode, vil du få en oversikt over alle stevnene og se hvilke øvelser vi tilbyr.

Men før vi kommer så langt skal vi avvikle 4 stevner i Nordlandshallen i perioden januar-april. Disse finner du også i ovennevnte oversikt.




Friidrettsstevne i koronatider

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Des 2020

Med bakgrunn i de relativt strenge smittevernsbestemmelsene for arrangementer i Nordlandshallen var vi på forhånd litt spente på hvordan avviklingen av årets Adventstevne ville forløpe. Vi tror det gikk bra og takker alle som bidro til dette.

Resultatene fra stevnet viste for øvrig at våre utøvere har trent godt gjennom høsten og vinteren. Alle resultatene finner du her: Resultatlister (bodofriidrett.no) 

 

Neste stevne arrangeres 19. januar 2021 kl 18.00 med øvelsene 80m/100m, høyde og kule. Påmelding på Min idrett - Påmelding (nif.no) innen 17.01.2021.






Nyhetsbrev fra Nordland Friidrettskrets

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 8. Des 2020

Jula står for døra, og vi er straks i mål med 2020 som ble et meget spesielt og utfordrende år med en stor pandemi hengende over oss. Her kommer årets siste runde med informasjon fra kretsen – og våre beste ønsker for jula og det nye året. 

Organisasjonsprosessen i NFIF
 Det har de siste to år pågått en god organisasjonsprosess i Norsk friidrett, en prosess som har som mål å rigge oss som organisasjon best mulig for fremtiden. Dette berører både sentraladministrasjon og kretsene. Sentralt er vi nå organisert i 3 avdelinger: Bredde-, idrett- og marked/kommunikasjons avdeling. Dette gjør arbeidshverdagen for den enkelte lettere ved at det blir mer flytende overganger mellom hver enkeltes ansvarsområde og alle i avdelingen vil være godt orientert om det som skjer internt og status på f.eks. prosjekter det jobbes med. For kretsens del er vi organisert under breddeavdelingen og skal som før følge opp og gjennomføre tiltak iht forbundets gjeldene strategiplan. Samarbeidet på tvers av kretsgrensene vil bli tettere på områder der det er naturlig. Kretsene vil nå være organisert i 3 regioner, Region øst, Region vest/sør og Region midt/nord med egen regionskoordinator. 

Kretstinget i Nordland fik 2021
Kretsstyret har besluttet å gjennomføre kretstinget for Nordland fik innen utgangen av februar 2021 slik at aktuelle tingsaker for NFIFs ting 2021 kan drøftes i fellesskap med klubbene. Formell innkalling vil komme. Vi oppfordrer klubbene til å melde på sin lovmessig valgte representasjon til tinget NFIF. Tinget vil om situasjonen tillater det avholdes på Clarion Hotel Air Sola 13. og 14. mars 2021. Det kan også være aktuelt med en digital gjennomføring. 

Rapportering av stevner/resultater
Klubber som ikke har rapportert stevner/resultatlister i 2020 må gjøre dette så snart som mulig. Dette gjelder både banestevner og løp utenfor bane. (mosjonsløp) Dette er meget viktig slik at vi får med alle resultater på årets statistikk og aktivitetstall. Klubbinformasjon i SportsAdmin Det er for mange klubber tid for årsmøte. Endringer i klubbens ledelse må oppdateres på klubbinformasjon i KlubbAdmin/SportsAdmin som siste oppgave for sittende leder før ny leder overtar ansvaret. 

Seksuell trakassering og overgrep 
Seksuell trakassering og overgrep skal ikke skje i idretten, og er i direkte strid med idrettens visjon om idrettsglede for alle. Likevel vet vi at seksuell trakassering og overgrep skjer i idrettssammenheng, ofte uten at det blir rapportert, håndtert og reagert på. Vi oppfordrer alle våre medlemsklubber til å oppdatere seg på området slik at alle som skal ha attester får dette i orden. Masse informasjon rundt tema og veileder for politiattester finner dere HER! https://www.idrettsforbundet.no/tema/seksuell-trakassering-og-overgrep/

Antidopingarbeidet i Norsk friidrett 
Friidrett skal være en trygg arena der glede, helse, ærlighet og fellesskap preger aktiviteten, og det er ingen toleranse for bruk av doping eller annen juks. Alt om dette finner du HER! Vi oppfordrer derfor klubbene til å bruke jula til å ta en sjekk på at alle aktive over 15år har gjennomført 

Ren utøver. 
E-læringsprogrammet og testen som kun tar ca. 30 min finner du HER! https://www.renutover.no/

Sier #STOPP til alle former for diskriminering
Norsk idrett står sammen når vi sier #STOPP til rasisme, kjønnshets, homohets og alle andre former for diskriminering. For å tydeliggjøre vårt klare standpunkt har NIF laget en samleside hvor alle organisasjonsledd i norsk idrett kan laste ned #STOPP-materiell til sine digitale flater. Skal vi lykkes med å leve opp til vår visjon, «idrettsglede for alle», må vi ha et langsiktig fokus og jobbe systematisk mot alle former for diskriminering på ulike nivå, hver dag. Les mer HER! https://www.idrettsforbundet.no/tema/stopp/

Samordna rapportering
Det er også en fin tid for å oppdatere klubbens medlemslister og rigge oss for det som kommer seinere på året når vi skal gjennom samordna rapportering (idrettsregistreringen) Vi oppfordrer om at dette tas så tidlig som mulig slik at dere unngår mas og stress like inntil siste frist for rapportering. 

Stevner/terminliste i 2021
Det er tidligere gitt en frist for å legge inn banestevner i SportsAdmin og alle løp utenfor bane (trim, mosjon og konkurranse) i Løp i Norge. Fristen utsettes til 31.desember da det er mange stevner/løp som fortsatt mangler. Det er viktig for markedsføringen av stevnet at øvelser og andre nødvendige opplysninger er lagt inn i datosortert terminliste så tidlig som mulig slik at aktive og trenere i fellesskap kan sette opp en god konkurranseplan.   

Dommer- og trenerkurs:
Kretsstyret i Nordland fik ønsker å gjøre medlemsklubbene mer kompetente i løpet av vinter/vår 2021. Derfor planlegger vi flere kurs. Nærmere info/invitasjon sendes til klubbene. Vi oppfordrer alle klubber om å fornye staben av dommere og trenere. Bli med på kurs. I tillegg ønsker vi å gjennomføre flere repetisjonskurs for dommere og startere. 

Vi takker for godt samarbeid og god innsats i det vanskelige året som snart er unnagjort. Det har på tross av dette vært flere lyspunkter i aktivitet, bredde og prestasjoner – og mange klubber jobber svært godt. Vi håper at klubber, trenere, ledere og utøvere fortsetter det gode arbeidet også kommende sesong og at klubbene er aktive medspillere og bidragsytere til at kretsstyre og kretskontor kan gjøre en god jobb til beste for friidretten . God jul og godt nyttår til alle friidrettsvenner i Nordland! 



Norsk idrett sier #STOPP til alle former for diskriminering

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 1. Des 2020

Norsk idrett står sammen når vi sier #STOPP til rasisme, kjønnshets, homohets og alle andre former for diskriminering. For å tydeliggjøre vårt klare standpunkt har vi laget en samleside for alle organisasjonsledd i norsk idrett. Hensikten med siden er at idrettslag, idrettskretser, idrettsråd og særforbund enkelt skal finne viktig informasjon om #STOPP-kampanjen, digitale trykk, gratis utlån av arenadressing og annet som kan bidra til å synliggjøre norsk idretts standpunkt. #STOPP er en langsiktig kampanje som skal bidra til at alle former for diskriminering i norsk idrett opphører.

Her er linken til samlesiden om #STOPP: https://www.idrettsforbundet.no/tema/stopp/