Invitasjon til nytt kaststevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 19. Jul 2023

BFIK inviterer til nytt kaststevne onsdag 26. juli kl 18.00 i Mørkvedlia Idrettspark. Stevnet er åpent for utøvere fra 13 år og oppover og øvelsene er kule, diskos, spyd og slegge.

Mer informasjon og påmelding: iSonen | Kaststevne 2 Mørkvedlia

Vi minner også om at det er mulig å mede seg på flg stevner:

8. august kl 18.00: Lagseriestevne i Mørkvedlia Idrettspark:
 https://isonen.no/event/claqlqp6226126211cjehnfv9a1

15. august kl 18.30: Åpningsstevne på Vensmoen friidrettsanlegg (Saltdal): 
 https://isonen.no/event/clj63wk4059023401ek3mjzywuc

19.-20. august kl 10.00/09.00: Sparebank 1 Lekene i Mørkvedlia Idrettspark:
 https://isonen.no/event/clk2sv6pw10624201hheamx7lmf
Velkommen bistand fra RETURA Iris

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 9. Jul 2023

Byggingen av nytt målhus i Mørkvedlia Idrettspark er et stort løft for en liten klubb som Bodø FriidrettsklubbVi ville ikke makte oppgaven uten vesentlig bistand utenfra. Vi har allerede mottatt tilsagn om direkte økonomisk støtte fra Bodø kommune, Samfunnsløftet/Sparebank 1 Nord-Norge, Nordenfjeldske Bykreditt og Nordland Idrettskrets. I tillegg har vi selvfølgelig søkt om spillemidler.

Men for å komme vel i havn med prosjektet som vil koste rundt 5 mill kroner, behøver vi ytterligere bistand fra lokalt næringsliv. Og den første næringsaktøren har allerede trådd støttende til. RETURA Iris har stilt til rådighet konteinere til fjerning av det gamle målhuset og har stått for frakt til og tømming av avfallet i Vikan - uten kostnad for BFIK! Anslagsvis har vi på denne måten spart godt over kr 30.000,-, noe vi setter stor pris på.

 Invitasjon til lagseriestevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 9. Jul 2023

Bodø Friidrettsklubb inviterer til Lagseriestevne tirsdag 8. august kl 18.00 på Mørkvedlia friidrett.

Påmelding på iSonen | Oversikt  innen 7. august kl 23.59. Skulle iSonen by på problemer, er det mulig å sende e-post til post@bfik.no 

Vi minner om at alle utøvere fra 13 år og oppover må ha lisens for å delta i stevner iSonen | Helårslisens 2023

Her er øvelsesutvalget:

60m
200m
1500m
3000m
Lengde satssone
Tresteg
Kule
Diskos

G/J-rekrutt, G/J11, G/J12, G/J13
G/J14 ->
G/J12 ->
G/J116 ->
G/J-rekrutt, G/J11, G/J12, G/J13
G/J14 ->
Alle klasser
Alle klasser
Nok en vellykket friidrettsskole vel i havn

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 9. Jul 2023

2023-utgaven av "Landslagets Friidrettsskole" ble vel gjennomført. Vel 60 deltakere hadde meldt seg på dette tilbudet som er gratis for deltakerne i alderen 6-12 år, men det var vel ikke riktig så mange som var med alle 5 dagene.

Instruktører var August Larem Svare, Jonas Hakvåg Hanssen, Kristin Hunstad, Elise Duesund, Ellen Olofsson, Stina Pedersen, Sigurd Juven, Inger-Emilie Dundas-Johansen og Regine Høynes - de fleste i alderen 14-20 år + kasttrener Kristin som kunne ha vært bestemor til alle disse. Vi takker alle for innsatsen.

Takk også til Gjensidigestiftelsen, COOP Nordland og Norges Friidrettsforbund for økonomisk støtte til gjennomføringen av friidrettsskolen.
Penger fra Sparebank 1 Nord-Norge/Samfunnsløftet

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Jul 2023

I dag mottok vi flg gladmelding fra Sparebank 1 Nord-Norge:

"Gratulerer – etter søknad har dere fått kr. 150 000 fra Samfunnsløftet til nytt utstyr innen for dagen krav på friidrettsbanen. 

Fordi det nordnorske samfunnet er vår største eier, tilbakeføres den største delen av utbyttet fra overskuddet i konsernet til landsdelen. Samfunnsutbytte tildeles små og store aktiviteter og prosjekter som bidrar til verdiskaping og utvikling i og for Nord-Norge. På denne måten skal samfunnsutbyttet løfte Nord-Norge videre. Nettopp deres aktivitet er plukket ut, og dere er viktige i forvaltningen av de verdier som er skapt i og for Nord-Norge."

Bakgrunnen for at søknaden ble sendt er at klubben har tatt på seg å arrangere NM Junior (U20 og U23) i august neste år, Siden vi sist arrangerte dette stevnet i 2009 har det kommet nye krav til tyngre utstyr som er knyttet til avviklingen. I denne omgang gjelder det mattene til høyde og stav som altså må byttes ut - noe som innebærer en investering på flere hundre tusen kroner. Og da kommer tilskuddet fra Samfunnsløftet godt med!

Vi vil arbeide for at de gamle mattene går til gjenbruk på andre friidrettsanlegg i Nordland.
Tøft møte med internasjonal friidrett

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Jul 2023

Inger-Emilie Dundas-Johansen kom på en meget hederlig 13. plass i spyd for J14 under Världsungdomsspelen (VU-spelen) i Gøteborg i helga Det var 28 deltakere i øvelsen. Bedre kunne det ha blitt, for hun hadde et kast som ble dømt dødt som ville ha bragt henne inn i medaljekampen. Eneste gyldige kast var på 24.47.

Hun lyktes ikke så godt i de andre kastøvelsene, men i rettferdighetens navn, så konkurrerte hun i J15 i slegge og diskos. Uansett er vi sikre på at hun hadde en god opplevelse i et svært så internasjonal miljø. Det framgår av bildet av flaggborgen.