Velkommen til de 44. SpareBank 1 Lekene!

Bodø Friidrettsklubb ønsker idrettsutøvere, ledere, funksjonærer og andre velkommen til Mørkvedlia Idrettspark og SpareBank 1 Lekene 2020!

Bodø friidrettsklubb arrangerte Norgesmesterskapet i friidrett for junior 2009, noe som bevirket at kommunen bevilget midler til friidrettsanlegget. Enda mangler fullføring av tribune med overbygg, justering av tilløp lengde/tresteg, ny drenering av gropene, asfalt rundt hele konkurransearena, servicebygg med utstyrslager, stevnesekretariat, klubbkontor og toaletter etc. Klubben er tildelt ½ million fra SpareBank1Nord-Norge Fondet for å bli med i det fremtidige servicebygg i samarbeide / avtale med Bodø kommune inneholdende utstyrslager, Stevnesekretariat/klubblokale etc. Det er nå opp til Bodø kommune om anlegget blir fullført, slik at vi kan søke om mesterskap og å få bedre forhold ved SpareBank 1 Lekene, Tinestafetten og andre arrangement.

Lekene arrangeres i år for 44. gang, nå som SpareBank1 Lekene. De første 9 årene ble lekene arrangert under navnet Fellesbanklekene, så 9 år under navnet ABC-lekene, deretter 4 år som Sparebanken NOR-lekene, 2 år som Bodølekene og 6 år under navnet Bodølekene, igjen 4 år som Bodølekene uten sponsornavn og fra 2011 som SpareBank1 Lekene. I år 2006 ble øvelsesprogrammet utvidet, og fra og med 2007 har vi med egen rekrutterings-klasse med deltakermedalje i hver øvelse. For de ordinære jente- og gutteklassene er det medalje til de 3 beste i hver øvelse. Det deles ut bestemannspremier i form av gavesjekk for sprint/hekk, mellomdistanse, kast og hopp etter oppnådd beste poengsum utregnet etter Tyrvingtabellen.Levert av IdrettenOnline