Stor stevneaktivitet i august og september

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 4. Aug 2022

Det skjer mye på friidrettsfronten i august og begynnelsen av september både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Bodø Friidrettsklubb vil være representert på noen av stevnene, dog i beskjedent omfang.

Kommende helg avvikles Norgeslekene på Jessheim, og blant de vel 630 deltakerne finner vi Inger-Emilie Dundas-Johansen (J13) fra BFIK. Hun deltar i kastøvelser.

12.-14. august går Ungdomsmesterskapet (UM) av stabelen i Trondheim, men blant de vel 640 deltakerne er det dessverre ingen fra BFIK.

Så er det den store lokale begivenheten i dagene 20.-21. august - Sparebank 1 Lekene i Mørkvedlia Idrettspark. Her  håper vi på et tresifret antall deltakere, og vi håper at alle som har trent med BFIK i vinter og vår melder seg på.

NM Junior (U20 og U22) arrangeres i Bærum Idrettspark i helga 26.-28. august. Her er 14 dager til påmeldingsfristen utløper, og vi håper Vetle Knutsen føler at formen er god nok til å delta på 5000m. Vetle har vært mye plaget av sykdom i vår og sommer, og det er derfor han velger å droppe deltakelse i UM.

I helga 2-4. september er det to store begivenheter. I Tromsø arrangeres Barents Summer Games uten russisk deltakelse. Deltakerne er i aldersgruppen 15-25 år. Det skal konkurreres i 16 forskjellige idrett - hvorav friidrett er en av dem. Det norske laget er ikke tatt ut ennå, men så vidt vi vet er flg utøvere fra BFIK aktuelle: Torkel Andreassen Bjørbæk (diskos ev kule), Vetle Knutsen (5000m) og August  Larem Svare (høyde).

Samme helg er det Lerøyleker for kretsene Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark i Måndalen (Romsdal). Hver av kretsene stiller med bestående av 13- og 14-åringer. Endelig uttak av laget til Nordland Friidrettskrets skjer rett etter at Sparebank 1 Lekene er avviklet. Foreløpig ser det ut til at Stina Pedersen (J13) og Sigurd Juven (G13) ligger an til å bli uttatt på laget, men gode prestasjoner på stevner før første helga i september kan gi flere sjansen til å bli med på laget.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.