NFIF på befaring i Mørkvedlia

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 6. Jun 2023

I dag hadde friidrettsbanen i Mørkvedlia storfint besøk. Alle 7 medlemmene i Anleggsutvalget til Norges Friidrettsforbund deltok på en befaring på friidrettsanlegget. Utvalget hadde de foregående dagene også besøkt anlegg i Rana, Nesna og Meløy. På befaringen i Mørkvedlia deltok også representanter for Bodø kommune, Nordland  fylkeskommune, Nordland Friidrettskrets og Bodø Friidrettsklubb - i alt 16 personer.

Friidrettsbanen i Mørkvedlia ble anlagt for 23 år siden etter at det var besluttet at Aspmyra stadion skulle bli et rent fotballanlegg. Under befaringen høstet Bodø kommune mye ros for det gode vedlikeholdet som var gjort gjennom de 23 årene. Banen er i god stand etter så mange år, men det er likevel åpenbart at det etter hvert vil oppstå et rehabiliteringsbehov. Anleggsutvalget vil raskt komme med en rapport fra besøket, og det vil ikke vært noen stor overraskelse om de anbefaler sprøyting av et nytt toppdekke, ikke minst fordi BFIK skal arrangere NM Junior i 2024. For at klubben skal slippe å bite negler neste år i påvente av tørt vær, bør rehabiliteringen gjennomføres denne sommeren. Det kreves et visst antall dager med oppholdsvær for at arbeidet skal være vellykket. Kommunen er i gang med å se på hvordan dette arbeidet skal finansieres.

Fra klubbens side er det ønskelig at det parallelt med arbeidet med toppdekket også gjøres endringer med det vi gjerne kaller "halvmånene" - dvs områdene for høyde, stav og kastøvelsene. Områdene som i dag er gressbevokst bør få sportsdekke for bl a å lette vedlikeholdet og for å bli mer anvendbare.

Diskusjonen går også omkring temaet farge på løpebanen og "halvmånene". I dag er jo alt rødt, men det er lansert forslag om å skifte til blå på løpebanen og andre farger på resten av sportsdekket. Ingenting er besluttet så lang.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.