Sommer sammen

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 27. Jun 2024

Torsdag formiddag var BFIK arrangør av en aktivitetsdag i Mørkvedlia friidrett som et ledd i det kommunale tiltaket "Sommer sammen". Det er et aktivitetstilbud for personer med nedsatt funksjonsevne i alderen 10-70 år.

Koordinator fra BFIK var Stine Juven og her er hva hun skrev etter at arrangementet var vel gjennomført: "Veldig vellykka dag! Instruktører var Sigurd, Elise, Kristin og meg. Vi hadde stasjoner med løp/hekk, lengde, kule og spyd. 45 deltagere, flere i rullestol. Veldig god stemning og mye latter :)"

Men det er flere som tilbringer tid sammen i sommer. Vi har treninger for alle grupper stort sett hele sommeren. Her kan hvem som helst delta, altså uten å være medlem i BFIK.  Den store forskjellen i sommer er at gruppene Rekrutt og 10-13 år trener på formiddagene mellom 12.00 og 14.00 på mandager og onsdager.

Vi har dessuten et samarbeid med SFO på Hunstad Barneskole som deltar på treningene våre for rekrutter på mandagene og onsdagene. Halvparten av gruppen er på friidrett og den andre halvparten på klatring. Og så bytter de neste gang. Kanskje blir noen av elevene fristet til å begynne med friidrett når ferien er over?

I neste uke har vi noen utøvere som skal delta på Världsungdomsspelen i Gøteborg som sies å være verdens største friidrettsstevne for barn og ungdom. Vi kommer tilbake med nærmere omtale over helga.

I neste uke gjennomfører vi den årlige 5-dagers idrettskolen , kalt "Landslagets Idrettsskole" for barn i alderen 6-12 år i Mørkvedlia. Påmeldingen er noe lavere enn vi har vært vant til, men så har da heller brukt mye resuurser på å markesdøre den. Vi er tross alt en liten klubb med begrensede menneskelige og økonomiske resursser, og byggingen av målhuset og forberedelsene til NM har lagt beslag på mye tid. 

Ellers skrider forbredelsene til NM Junior første helga i august framover. Kommende mandag skal vi ha en gjennomgang av det arrangementstekniske opplegget med representanter fra forbundet. I skrivene stund er det 81 påmeldte deltakere, men om en måned håper vi at tallet har steget til rundt 500

For å gjennomføre et vellykket mesterskap er vi avhengig av gode arbeidsforhold i det nye "Friidrettens Hus". Selv om vi kom i gang med dugnaden noe senere enn planlagt pga forsinkelser i byggeprosessen og deretter en langt svakere oppslutning om dugnaden enn vi hadde håpet på, regner vi likevel å komme så langt at det blir en tilfredsstillende arbeidsplass for sentrale funksjonærer som speakere, tidtakere/målfoto, regi, streaming (Direktesport) og sekretariat.

Nedenfor følger et bilde fra den aktiviteten vi startet å omtale i artikkelen - "Sommer sammen".
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.