Dommerutdanning

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 12. Feb 2024

Som et ledd i forberedelsene til NM Junior (U20 og U23) 2.-4. august i år, ønsker BFIK i samarbeid med Nordland Friidrettskrets å tilby en dommerutdanning for interesserte i Bodø og omegn. Utdanningen vil gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse til å fungere som dommere under mesterskapet. Vi tar også mål av oss om å gi de som har gjennomført kretsdommerkurset og har fungert som dommer i noen år en mulighet for oppgradering av kunnskapene. 

Kretsdommerkurs

Dette kurset arrangeres i utgangspunktet  som et fysisk kurs med første kurskveld 6. mars kl 18.00 i Mørkvedhallen/Møterommet. Dato for andre kurskveld bestemmes sammen med kursdeltakerne. Eksamen gjennomføres på siste kurskveld Skulle det oppsto ønske om digital deltakelse, vil vi vurdere å åpne for dette.

Mer informasjon om kurset og påmeldingsløsning finner du ved å logge deg inn på Min Idrett med din Idretts-ID. Har du ikke egen ID kan du opprette den der. Det er ikke lurt p benytte ID-en til sønn eller datter. Da blir kurset registrert på feil navn. 

Før første kurskveld skal deltakerne gjennomføre det digitale E-læringskurset. Man velger om man vil gjennomføre hele opplegget eller bare de 2 første modulene. Også her må du melde deg på med din Idretts-ID. Lenken finner du her.

Forbundsdommerkurs -> NAR-kurs

Forbundsdommerkurset fases ut fordi NFIF må følge WAs (World Athletics) dommerstige, og det er NAR-kurset - et heldigitalt e-kurs - som erstatter forbundsdommerkurset. Hele kurset er på engelsk

NAR er et kurs for de som ønsker å være dommere på arrangement på nasjonalt plan, og bygger videre på kretsdommerkurset. Kurset gir kompetanse og bakgrunn for å bli leder for arrangement. Kurset gjennomføres individuelt, og du kan starte opp når som helst. Vi vurderer imidlertid å lage enkelte samlinger for de som jobber med kurset. Det kommer vi tilbake til.

NAR-kurset får du tilgang til via denne linken:

Learning | World Athletics

Veiledning til hvordan dere enkelt og gratis kan lage en profil for å få tilgang til alle deler av portalen finner dere her.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.