Godværsfriidrett

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 22. Jun 2024

Endelig smilte værgudene til friidrettsutøverne i Mørkvedlia. Det var imidlertid relativt få deltakere aom hadd møtt til det nasjonale stevnet på lørdag, men de representerte gangske mange klubber: BUL Tromsø, Bodø Bauta, Hattfjelldal IL, IL Modig, Mosjøen IL, Rana FIK, Sandnessjøen IL, Tverlandet IL, IL Vinger og arrangørklubben BFIK.

Arrangementet betød også innvielsen av det nye målhuset, Friidrettens Hus, som arena for avvikling av stevner, Huset ligner jo en byggplass ennå innvendig, men vi kunne likevel konstatere at dette blir bra når det er helt ferdig.

Vi benytter anledningen til å si takk til lederne fra de andre klubbene som også hjalp til på stevnet som gjestefunksjonærer!

Rent idrettslig så var det nok Magnus Somying Olsen (G15) fra BUL Tromsø som imponerte mest. Han hoppet 6,09 (+1,9) i lengde, og det er det nest beste resultatet i denne øvelsen på landsbasis i år. Han løp også styggfort på 100m, men tida 11.88, men resultatet kan ikke godkjennes som rekord da medvinden var litt for sterk - +2,6. Raskest på 100m var Håkon Sandvik (U20) fra Hattfjelldal IL med tida 11.69.

For arrangørklubben Bodø Friidrettsklubb var det gledelig at Nikolai Bøe Sæthre (U20) kvalifiserte seg til NM Junior på hjemmebane på 5000m med tida 16.24,17. For 4 år siden, altså som 15-åring, viste Nikolai meget lovende takter på mellom- og langdistanser, men så ble han borte fra friidrettsbanen inntil han altså gjorde comeback denne helga.

Det ble også oppnådd flere andre gode resultater, og alle resultatliste finner du her: Home | ns2206 (opentrack.run)

Det skal også nevnes at Sanndnessjøen Il ikke vendte tomhendte hjem. De fikk med seg noen av de gamle hekkene på Mørkvedlia som har stått ute sommer og vinter i menge år, men som fortsatt er godt brukbare. Nye hekker er på vei til Bodø, og de vil få tilhold i lagerdelen av det nye huset.

Denne helga er det også stort friidrettsstevne i Harstad - Nordlaks Festspill-lekene. Her er BFIK representert ved Edward Sæther (G11). I dag vant han slegge med personlig rekord, 18.84. Han ble nr 2 i spyd med resultatet 10,85, og i lengde ble det en 4. plass med 2,55Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.