Resultater fra Julestevnet

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 18. Des 2019

Vel 20 utøvere deltok på innendørsstevnet i Nordlandshallen på tirsdag. Øvelsene var 60m, lengde og kule.

3 brødre Mjølkalid fra SMIL Engavågen (Meløy) hadde tatt turen til Bodø, og det var eldstemann Sigve (G11) som hadde stevnets 2 beste resultater: Lengde 4,45 (980 poeng) og 60m 9,05 (932 poeng). Beste resultat for utøverne fra BFIK hadde Milla Thorshaug (J15) på 60m 8,55 (892 poeng).

Fullstendige resultater fra stevnet finner du her: https://www.bodofriidrett.no/p/29834/resultatlister 

Under stevnet ble det servert gløgg, kaffe, juice/brus og pepperkaker. Mange foreldre/foresatte var ivrige tilskuere.

Neste innendørsstevne arrangeres tirsdag 21. januar 2020  kl 18.00 i Nordlandshallen. Øvelser: 60m/100m, høyde og kule.Klubbnytt

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 11. Des 2019

Mørkvedlia - målhus og lager

Tidligere i høst hadde representanter fra BFIK møte med Bodø kommune for å drøfte flere forhold rundt friidrettsanlegget i Mørkvedlia, bl a en rehabilitering av målhuset og bygging av lager for alt utstyret som nå står ute hele året eller er oppbevart i konteinere. Det ble enighet om å nedsette ei arbeidsgruppe med representanter fra kommunen og BFIK med oppgave å utarbeide et forprosjekt.


Denne uka var det innkalt til et møte med ressurspersoner i klubben for å forberede et nytt møte med kommunen og for å utpeke hvem som skal representere klubben i ovennevnte arbeidsgruppe. Dagfinn Røsberg, Sverre Skår og Hans Petter Ludvigsen påtok seg å delta i det videre arbeidet med prosjektet.

Årsmøte 2020

Styret har vedtatt at årsmøtet 2020 skal avvikles torsdag 27. februar. Innkalling vil bli kunngjort senest 1 måned før møtet.

Spond

Styret har vedtatt at vi skal ta i bruk appen Spond til å styrke kommunikasjonen mellom trenere og utøvere/foreldre. I første omgang er det aldergruppen 10-13 år som vil ta i bruk redskapet, og dersom erfaringene er positive, vil flere grupper bli med.

Økonomi

Regnskapsrapporten som ble lagt fra for styret i møtet i forrige uke viser at vi styrer mot et overskudd for driftsåret 2019. Regnskapet vil bli lagt fram for behandling på årsmøtet.

Tinestafetten 2020

Tinestafetten er neste år lagt til 12. mai. BFIK her registrert seg som arrangør og det er åpnet for påmelding. Aspåsen skole og Saltstraumen skole har allerede meldt på lag.

Stafetten er det største friidrettsarrangementet i Nordland, og i fjor var det påmeldt vel 160 lag. Det vil si at nærmere 1500 elever fra klassetrinnene 6. til 9. deltok i arrangementet. Stafetten er åpen for alle skolene i Salten.  

Stafetten avvikles i samarbeid med 3. klasse Idrettsfag på Bodø vgs.Revisjon av loven for Bodø Friidrettsklubb

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 6. Des 2019

Styret i Bodø Friidrettsklubb har i styremøte 5. desember 2019 vedtatt en revidert lov for klubben som skal gjelde fra 1. januar 2020. Den nye loven er å finne her: https://www.bodofriidrett.no/p/29725/lover-og-bestemmelser 

Bakgrunnen  for endringen er et skriv fra Norges Idrettsforbund av 22.11.19 der det bl a heter:

«Ny lovnorm for idrettslag 

For å sikre at alle idrettslag har en lov som til enhver tid er i samsvar med NIFs regelverk, vedtar NIF en egen lovnorm for idrettslag. Lovnormen inneholder et minimum av det alle idrettslag må ha i sin lov. NIF vil utarbeide en oversikt over endringer fra gjeldende lovnorm, samt en egen veileder til lovnormen. Disse dokumentene vil legges ut på NIFs hjemmeside, se lenke nederst.

Hva må idrettslaget gjøre

Idrettslagets styre må sørge for at idrettslaget den 1. januar 2020 har en oppdatert lov som er i samsvar med lovnormen. Det er ikke nødvendig å kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å vedta endringer som må innarbeides som følge av endringer i lovnormen. Styret kan selv gjøre dette gjennom et ordinært styrevedtak. Andre lovendringer derimot, kan bare vedtas av idrettslagets årsmøte. 

 

Styret bør ta utgangspunkt i den nye lovnormen og tilpasse denne ved å legge inn de særlige bestemmelsene som idrettslaget har i egen lov i dag. Når styret vedtar endringene, må det fremgå av vedtaket at lovendringene trer i kraft 1. januar 2020. 

 

Styret må informere medlemmene om den nye loven. Dette kan gjøres på idrettslagets hjemmeside eller på annen måte. Idrettslaget trenger ikke lenger oversende lovendringer i egen lov til idrettskretsen for godkjenning, men kretsen skal fortsatt gjøres kjent med lovendringer, og ha tilgang til loven, slik at kretsen kan vurdere om den er i samsvar med NIFs regelverk. Mer informasjon om hvordan idrettslaget skal gjøre loven tilgjengelig for idrettskretsen vil bli publisert på NIFs hjemmeside.»Treningssamling på Bardufosstun

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 12. Nov 2019

Troms Friidrettskrets inviterer til årets siste LERØY-samling og Ungdomssamling 2019 for jenter og gutter 12 år og 13 år (som blir 13 og 14 år i 2020) og Ungdomssamling 15 år + i 2019 på Bardufosstun i Målselv
29. november-1. desember 2019. Samlingen er også åpen for deltakere utenfor kretsen.

Les mer: Treningssamling Bardufoss.pdf

Påmeldingsskjema Bardufoss.xlsxFriidrett på Barnas Idrettsdag

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 11. Nov 2019

Det var mange ivrige unger som fikk prøve seg på friidrettsøvelser under Barmas Idrettsdag i Nordlandshallen i helga. Honnør til Sebastian Hegreberg og hans medhjelpere for vel utført oppdrag.

Foto: Bjørn Erik Olsen, Avisa NordlandRegistrering av trenere i Bodø Friidrettsklubb

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 11. Nov 2019

Styret i BFIK har vedtatt å skaffe seg en bedre oversikt over trenersituasjonen i klubben. I tillegg til de trenerne vi allerede har engasjert, kan det jo finnes personer blant medlemmer, foreldre o.a. som har trenerkompetanse og som har lyst til å bidra. Vi har derfor laget et skjema som vi ber alle nåværende trenere og interesserte om å fylle ut og sende til hpludvig@online.no innen 15. november 2019.

REGISTRERING AV TRENERE I BODØ FRIIDRETTSKLUBB.docx
Stevneprogrammet for utendørssesongen er klart

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 24. Okt 2019

Utendørssesongen 2020 starter tirsdag 5. mai med et kretsstevne på Mørkvedlia Idrettspark.  I uka etter går Tinestafetten av stabelen.

SpareBank 1 Lekene er terminfestet til 15. og 16. august. Skolestart er 17. august, og Parkenfestivalen går helga etter. Øvelsesutvalget blir stort sett som det har vært de seneste årene, men vi forsøker oss med 2 stafetter på lørdag:

1000 meter stafett for klassene 15 år -> 20-22 år: 4 etapper (100m-200m-300m-400m) Det løpes 2 etapper på delt bane – 2 jenter/kvinner og 2 gutter/menn med maks alder 74 år.

4x60 meter stafett for klassene 11 – 14 år: 2 jenter og 2 gutter - maks alder 50 år

Vi har dessuten lagt inn 3000m som øvelse for klassene J/G 16 år, J/G 17 år og MJ18-19/KJ 18-19 år.

Innbydelsen til SpareBank 1 Lekene ligger her: https://www.bodofriidrett.no/p/29833/innbydelse-2020

Utendørssesongen avsluttes med et kretsstevne tirsdag 15. september.

Hele terminlista for 2020 finner dere her: https://www.bodofriidrett.no/p/29869/egne-stevner
Treningsleirer i inn- og utland

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 18. Okt 2019

Nordland Friidrettskrets har sendt brev til alle klubbene i Nordland med informasjon om treningsopphold i Torremolinos, Spania, Steinkjer og Bardufoss

Du kan lese brevet her: Om aktualiteter okt 2019 (002).docx

Invitasjonen til arrangementet på Bardufoss finner du her: Invitasjon kretssamling friidrett 15år+og LERØY 12-14år på Bardufosstun.25.-26.oktober 2019.pdfKlubbutvikling

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 17. Okt 2019

Vi minner om 2. samling i klubbens utviklingsarbeid onsdag 23. oktober kl 18.00 i Kantina/Mørkvedhallen. Alle som ønsker å bidra i arbeidet å nå målet - en kvalitetsklubb - er hjertelig velkomne til å delta. Også denne gangen får vi bistand av Vegard Henriksen fra Friidrettsforbundet.

Rapporten fra startmøtet i august kan du lese her: Rapport fra startmøte.docx

Vi serverer noe å spise og drikke.Nå kan du bestille trenings- og konkurranseantrekk

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 15. Okt 2019

 Nå er vår Webshop åpen for bestilling fram til 27.10 og levering uke 51.

  • Klikk deg inn på linken her for å komme til nettbutikken: https://trimtex.no/no/min-trimtex/bodo-friidrettsklubb/
  • Før du kan starte å bestille må du registrere deg.
  • Velg «Logg inn>» om du allerede er registrert som bruker på trimtex.no eller  «Ny konto» om det er første gang du bestiller fra oss. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne disse to valgene. 
  • Tast inn bodøfriidrett i «teamkode for innmelding» og logg inn. På mobil må du scrolle litt nedover på siden for å finne dette feltet.
  • Du skal motta ordrebekreftelse fra oss når din ordre har gått gjennom.

Vi anbefaler å bruke Chrome eller Firefox for at det skal fungere optimalt, f. eks vil brukere av Internet  Explorer kunne oppleve noen problemer.

Lurt tips! Kommer man «bort» fra klubbsidene, kan man alltid klikke på «Min Trimtex» for å komme tilbake igjen.

Hvis noen har problem med å logge inn, eller andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt enten på support@trimtex.no  eller per telefon 37 26 91 00.

Vi minner derfor på at utøvere som deltar på stevner og andre arrangementer der klubben betaler startkontingent/påmeldingsavgift minimum skal benytte følgende bekledning: 

  • BFIKs t-skjorte/overdel i alle konkurranser
  • BFIKs t-skjorte eller jakke under premieutdelinger etc.

Dersom man ikke benytter klubbens shorts/bukser, skal disse være blå eller svart.


 Amalie Evjen Olsen også med klubbrekord

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 14. Okt 2019

Amalie Evjen Olsen (2002) skal også inn på lista over utøvere med klubbrekorder. I 2018 kastet hun (som 16-åring) diskosen 25,59 m og satte dermed ny klubbrekord for kvinner junior. Den gamle rekorden hadde Tone Soløy på 25,30 fra 1984.Èn ny klubbrekord i 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 9. Okt 2019

Under junior-NM i friidrett i Sigdal ble Torkel Bjørbæk nr 2 i kule i MJ20-22 med resultatet 13,07. Dette er ny klubbrekord for Bodø Friidrettsklubb både for junior og senior. Den gamle rekorden hadde Jostein Kvikstad med 12,73.

Oversikt over alle klubbrekordene for junior og senior finner du her: https://www.bodofriidrett.no/p/29735/klubbrekorder

Her framgår det at mange av rekordene ble satt så langt tilbake som 1983 - altså fra året etter at klubben ble stiftet.Svært godt oppmøte på klubbkvelden

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 2. Okt 2019

50 personer hadde funnet veien til onsdagens klubbtreff i Central Atrium. Det var gledelig mange nye ansikter å se - både blant utøvere og foreldre. 

Det ble foretatt en kort oppsummering av sesongen 2019 før det det ble gitt orienteringer om treningstider og trenere høsten/vinteren 2019-20, kompetanseutvikling for trenere, stevnetilbudene 2020, klubbkolleksjon/bestillingsrutiner, utdanning av dommere7funksjonærer og utvikling av friidrettsanlegget i Mørkvedlia.

Diskusjonen viste at det er stemning for å benytte tirsdag som stevnedag i 2020 (onsdag i 2019).
Ny bestillingsrunde for klubbkolleksjonen vil bli kunngjort med det første.

Neste viktige møteplass for medlemmene blir mandag 14. oktober kl 18.00 i Mørkvedhallen/kantina. Da gjennomfører vi klubbutviklingssamling nr 2. Alle som er interessert i å delta i arbeidet med å utvikle klubben er velkomne til å delta.
Treningstider i Nordlandshallen

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 24. Sep 2019

Fra 30. september vil treningen foregå i Nordlandshallen. Oversikt over treningstidene finner du her:

https://www.bodofriidrett.no/p/29830/treningingstidene-2019-20

Det blir ingen trening onsdag 2. oktober, for da er det klubbkveld/sesongavslutning kl 18.00 i Central Atrium.

Det kan bli endringer i i treningsoppsettet når vi har gjort en evaluering av sesongen 2019.Gledelig mange nye ansikter på kretsstevnet

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 18. Sep 2019

Omtrent halvparten av deltakerne på kretsstevnet var gutter og jenter mellom 10 og 14 år som ikke tidligere har deltatt i et friidrettsstevne. De ville se om friidrett kunne være en idrett for dem fra nå av. Vi får håpe at de fikk en positiv opplevelse til tross for de kalde været, og at vi ser flest mulig av dem på treninger utover høsten og vinteren og på friidrettsbanen til våren.

Som nevnt var ikke værforholdene så friidrettsvennlige, og resultatene på stevnet bar da også preg av det. Alle resultatene finner du på https://www.bodofriidrett.no/p/29834/resultatlister

Dette var det siste stevnet utendørs i 2019-sesongen, men treningen fortsetter i Mørkvedlia ut neste uke. Deretter flytter vi inn i Nordlandshallen. Informasjon om treningstider og trenere vil være å finne på hjemmesida og FB-sida om noen få dager.

Onsdag 2. oktober kl 18.00 blir det klubbkveld/sesongavslutning i Central Atrium i Dronningens gate. Her summerer vi opp sesongen 2019 og orienterer om treninger og stevner i høst og til vinteren. Det blir pizza med noe å drikke til. www.facebook.com/events/475857273268247/?active_tab=about Kretsstevne og byttedag

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 13. Sep 2019

Kommende onsdag 18. september kombinerer vi det siste utendørsstevnet i år med en bytte-/gjenbruksdag for piggsko og klubbdrakter.

Stevnet starter allerede kl 17.00 av hensyn til lysforholdene, Øvelsene er som følger:

Rekrutt, 11 år og 12 år: 60m, 60m hekk, 600m, lengde, kule og spyd.
13 år: 100m, 60m hekk, 600m, lengde, kule og spyd
14 år: 100m, 80m hekk, 800m, lengde, kule, slegge og spyd
15 år: 100m, 100m hekk, 800m, lengde, kule, slegge og spyd
16 år: 100m, 100m hekk (G)/80m hekk (J), 3000m, lengde, kule, slegge og spyd
17 år og eldre: 100m, 100m/110m hekk, 3000m, lengde, kule, slegge og spyd

Påmelding på MinIdrett https://mi.nif.no/ eller til hpludvig@online.no med angivelse av navn, fødselsår og øvelse(r) innen 17. september.

Bytte-/gjenbruksdagen foregår i Målhuset fra kl 16.30. Ta med piggsko og klubbdrakter som er blitt for små eller som du ikke har bruk for lenger. Du bestemmer selv pris ev om utstyret skal gis bort gratis.Resultater fra UM 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 8. Sep 2019

Under Ungdomsmesterskapet (UM) på Jessheim i helga fikk utøverne fra Bodø Friidrettsklubb flg resultater og plasseringer:

Andreas Peters Fuglstad (G17)

Slegge: 3. plass med et kast på 37,17
Diskos: 4. plass med et kast på 35,73

Amalie Evjen Olsen (J17)

Slegge: 6. plass med et kast på 37,17
Diskos; 8. plass med et kast på 24,13

August Larem Svare (G16)

Høyde: 6. plass med 1,64
Lengde: 11. plass med 5,36 (kvalifiserte seg ikke for finalen)

Karl Karamjit Singh Reinvik (G16)

800m: 29, plass med tida 2,21,59
3000m: 22. plass med tida 10,08,78

Milla Thorshaug (J15)

100m: Løp på 13,69 i forsøket, men det ga ikke plass i semifinalen
Lengde: Kvalifiserte seg for finalen med et hopp på 4,34, I finalen ble det en 10.plass med et hopp på 3,91.5 utøvere til UM i helga

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 5. Sep 2019

Bodø Friidrettsklubb stiller med 5 utøvere i helgas Ungdomsmesterskap på Jessheim i helga:

Amalie Evjen Olsen (J17) - diskos og slegge
Andreas Peters Fuglstad (G17) - diskos og slegge
August Larem Svare (J16) - høyde og lengde
Karl Karamjit Singh Reinvik (J16) - 800m og 300m
Milla Thorshaug (J15) - 100m, 200m og lengde

Vi ønsker dem lykke til!Nytt kretsstevne i neste uke

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 29. Aug 2019

Onsdag 4. september kl 18.00 er det igjen klart for et kretsstevne i Mørkvedlia Idrettspark. Øvelser på dette stevnet:

Rekrutt, G11, G12: 60m, 600m, høyde, kule, spyd.
G13: 60m, 200m, 600m, 1500m, høyde, diskod, kule, spyd.
G14 og eldre: 60m, 200m, 400m, 800m, 1500m, høyde, diskos, kule, spyd.

Påmelding som vanlig på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen 3. september.Lerøylekene uten utøvere fra BFIK

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 29. Aug 2019

Ingen utøvere fra Bodø Friidrettsklubb er å finne på startstreken når Lerøylekene for 13- og 14-åringer avvikles i Måndalen (Romsdal) i helga. Den eneste uttatte har meldt skadeforfall, og for øvrig er rekrutteringen i klubben svak når det gjelder disse to årsklassene.

Deltakerne kommer fra kretsene Finnmark, Møre & Romsdal, Nord-Trøndelag, Nordland, Sør-Trøndelag, og Troms. I 2018 presterte Nordland å bli beste krets for første gang, men utsiktene for at det skal skje også i år er ikke de beste. Men man vet jo aldri. Vi ønsker deltakerne fra Nordland lykke til!Junior-NM: 2 sølv til Torkel

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 25. Aug 2019

Da kan vi gratulere Torkel Andreassen Bjørbæk med 2 sølvmedaljer under junior-NM U23 i Sigdal. I diskos kastet han 44,21, og han støtte kula 13,07.Milla med god personlig rekord i lengde

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 23. Aug 2019

Det var vel noen som savnet navnet til Milla Thorshaug på resultatlistene for Sparebank 1 Lekene sist helg. Hun oppholdt seg nemlig i Spania på det tidspunktet. I et stevne på høyfjellsbanen i Sierra Nevada (2300 moh) klarte hun for første gang å bryte 5 meters barrieren i lengde. Og det med god margin også. Ny pers er nå 5,13 m,og det attpåtil i 0,7 m/s i motvind.

Prestasjonen kom i det samme stevnet som Ingar Kiplesund fra Trondheim satte ny norsk rekord i lengde med 8,10.

Bildet viser Milla sammen med Ingar.

Torkel Andreassen Bjørbæk i Junior-NM

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 23. Aug 2019

I helga konkurrerer Torkel Andreassen Bjørbæk i Junior-NM U23 i Sigdal i Buskerud. Han deltar i diskos og kule. Torkel har for øvrig flyttet fra Bodø for å studere i Oslo, men han representerer BFIK i mesterskapet.

Av klubbene i Nordland er også Hattfjelldal IL (2 utøvere) og Sortland Friidrettsklubb (3 utøvere) representert i mesterskapet. 

Du kan følge mesterskapet her: https://nmsigdal.no/streaming/

Medaljeoversikten for Sparebank 1 Lekene 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 20. Aug 2019

Her er medaljeoversikten for Sparebank 1 Lekene 2019:

Medaljeoversikt Sparebank 1 Lekene 2019.pdfBFIK = Kvalitetsklubb

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 19. Aug 2019

Bodø Friidrettsklubb ønsker å bli en kvalitetsklubb  I den forbindelse får vi besøk av Vegard Henriksen som er Klubbveileder i NFIF den 23. August.

 

Første del av det å bli en kvalitets klubb blir å kartlegge klubbens nåsituasjon og ønsket situasjon sammen med en veileder.

I den forbindelse vil vi forsøke sammen å:

  * Få en felles forståelse av hvilken type klubb dere er og sette dere felles målsetninger for arbeidet i klubben

  * Kartlegge behov for kompetansehevende tiltak

DATO: 23 August 2019

KLOKKEN 18:00

STED: Mørkvedhallen

HVEM KAN DELTA:

Styret, trenere, andre involverte i klubben, aktive ungdom over 14 år, foreldre, og andre interesserte som vil være med å utvikle klubben.

Mvh BørgeSparebank 1 Lekene: God spredning av bestemannspremiene

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 19. Aug 2019

8 utøvere fra 7 forskjellige klubber fra Harstad i nord og Sømna i sør mottok bestemannspremier for sine resultater på helgas Sparebank 1 Leker. Oversikt over vinnerne finner dere nedenfor. Bildet viser 5 av vinnerne:Tesfamichael fra Meløy FK (3000m), Sigve fra SMIL Engavågen (60m), Emilija fra Sandnessjøen IL (høyde), Ulrikke fra Rana FIK (60m) og Nora fra Sandnessjøen IL (800m).

Det ble altså ingen bestemannspremier på arrangørklubben Bodø Friidrettsklubb, men klubbens 4 representanter på 1000 m stafett tok en meget klar seier. Beste individuelle prestasjon sto Edda Sofie Sagatun Kristjansdottir (J15) for på 200m med 890 poeng (27,90), mens Henrik Lünell Alstahaug (G17) fikk 889 poeng for sin 100m (12,15).

Gruppe

Navn

Klubb

Øvelse

Resultat

Poeng

Korte løp gutter

Sigve Mjølkalid

SMIL Engavågen

60m G11

8,87

981

Lange løp gutter

Tesfamichael Bieday Rezene

Meløy FK

3000m G16

9,56,0

881

Hopp gutter

Oskar Stattin

IK Hind

Lengde G13

5,00

930

Kast gutter

Jarl Amund Arumairasa

Sømna IL

Diskos G12

27,32

883

Korte løp jenter

Ulrikke Bjørkmo Eliassen

Rana Friidrettsklubb

60m J13

8,63

937

Lange løp jenter

Nora Brandsnes Pedersen

Sandnessjøen IL

800m J16

2,23,74

883

Hopp jenter

Emilija Lorina Kibalcica

Sandnessjøen IL

Høyde J15

1,60

992

Kast jenter

Linea Steiro-Darén

Sortland Friidrettsklubb

Spyd J15

39,58

1020Mange gode resultater på første dag av Sparebank 1 Lekene

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 18. Aug 2019

Linea Steiro-Darén (J15) kastet spydet 39,52 meter under første dag av Sparebank 1 Lekene i Mørkvedlia idrettspark. Det gir hele 1020 poeng i Tyrvingtabellen og er nordnorsk bestenotering i denne aldersklassen.

Det var også en rekke andre gode resultater på stevnet som ble avviklet under relativt gode værforhold. Synd dog at vinden var ørlite for sterk i enkelte av sprintløpene slike at rekorder ikke kunne godkjennes.

Fullstendig resultatliste for 1. dag finner du her: Resultatliste Sparebank 1 Lekene 2019 - 1.dag.pdfNye trenere for de yngste

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 14. Aug 2019

Sebastian Hegreberg har overtatt hovedansvaret for treningen til aldersgruppen 10-13 år etter at Ingrid Mellerud har gitt seg av personlige grunner.

August Larem Svare har overtatt stafettpinnen som trener for rekruttene.

For øvrig er det trening som normalt for alle treningsgruppene fra mandag 19. august. Se her: https://www.bodofriidrett.no/p/29830/treningingstidene-2019Tidsskjemaene for Sparebank 1 Lekene er klare

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 12. Aug 2019

Tidsskjemaene for Sparebank 1 Lekene er ferdige. Vi tar forbehold om at det kan bli mindre endringer fram mot stevnestart på lørdag. 

VELKOMMEN TIL MØRKVEDLIA IDRETTSPARK!

https://www.bodofriidrett.no/p/29839/tidsskjema-lordag

https://www.bodofriidrett.no/p/29840/tidsskjema-sondagGode prestasjoner på bortebane

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 12. Aug 2019

2 av våre utøvere gjorde sist helg utmerkede innsatser på stevner et godt stykke unna Bodø.
Milla Thorshaug (J15) deltok i Norgeslekene på Jessheim (som for øvrig er arena for Ungdomsmesterskapet (UM) senere i høst) i hele 5 øvelser:
100m 13,64 (2) - ny pers. Dermed er hun kvalifisert til UM på denne distansen
800m 2,52,29 (8)
200m 28,39 (5)
Kule 7,99 (2)
Lengde 4,97 (2).

Amalie Evjen Olsen (J17) deltok i flere kastøvelser under Sortlandsmesterskapet. Det ble seier i alle øvelsene:
Slegge 34,45
Kule 8,70
Diskos 23,52
Sparebank 1 Lekene - vi har passert 100 påmeldte

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 12. Aug 2019

Her er oversikt over påmeldte fra den enkelte klubb. Vi ber klubbene sjekke om navnene stemmer og at de er påmeldt i riktig klasse/øvelse. 

Klubboversikt alle.pdf

Den foreløpige startlista er også klar:  Startliste - Komplett(Deltaker) 2019.pdf

Selv om påmeldingen gjennom MinIdrett er stoppet, er det fortsatt mulig å etteranmelde deltakere gjennom å sende e-post til hpludvig@online.no med angivelse av navn, fødselsår og øvelse(r).  Oversikt over øvelser finner dere her: https://www.bodofriidrett.no/p/29833/innbydelse-2019 Vi gjør oppmerksom på at det underveis er opprettet egen klasse på 3000m for G16.

Vi gjentar også at Bodø Friidrettsklubb ønsker å gi tilreisende deltakere og ledere på Sparebank 1 Lekene et nytt tilbud, nemlig FROKOST i kantina i Mørkvedhallen:
Lørdag fra kl 07.30
Søndag fra kl 07.00
 
Det blir en relativt enkel frokost med brødmat, pålegg, frukt og drikke til. Den vil koste kr 50,- pr dag.
Tilreisende klubber som ønsker å benytte seg av dette tilbudet kan sende bestilling til Rikke Lünell, tlf 472 54954 eller rikke.lunell@yahoo.no innen tirsdag  13. august.
Friidrettsskole

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 8. Aug 2019

I dagene 12. -14. august avholder Bodø Friidrettsklubb friidrettsskole i Mørkvedlia Idrettspark. Det er fortsatt mulig å melde seg på da påmeldingsfristen er forlenget til 11.08.

Friidrettsskolen er for aldersgruppen 6 -12 år.  Deltageravgiften dekker 3 dager med gøy, lek og sunne aktiviteter, Deltakerne får T-skjorte og diplom, samt frukt og drikke i pausene. Utøverne tar med egen matpakke. Egen drikke ved spesielle behov.

Mer informasjon og påmelding: https://www.deltager.no/Idrettsleker/participant/arrangement.aspx?id=269556Frokosttilbud

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 7. Aug 2019

Bodø Friidrettsklubb ønsker å gi tilreisende deltakere og ledere på Sparebank 1 Lekene et nytt tilbud, nemlig FROKOST i kantina i Mørkvedhallen:

Lørdag fra kl 07.30
Søndag fra kl 07.00

Det blir en relativt enkel frokost med brødmat, pålegg, frukt og drikke til. Den vil koste kr 50,- pr dag.

Tilreisende klubber som ønsker å benytte seg av dette tilbudet kan sende bestilling til Rikke Lünell, tlf 472 54954 eller rikke.lunell@yahoo.no innen tirsdag  13. august.Flere gode resultater på treningsstevnet

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 31. Jul 2019

En nyoppmerket bane og et strålende konkurransevær møtte deltakerne på onsdagens treningsstevne. Beste resultat sto August Larem Svare (G16) for i høyde med ny personlig rekord på 1,71 (895 poeng). Gode prestasjoner også av Milla Thorshaug (J15) på 60m 8,69 (854 poeng) og Henrik Lünell Alstadhaug på samme distanse på 7,89 (840 poeng)

Alle resultatene finner du under fanen resultatlister på www.bododfriidrett.no 

Neste stevne i Mørkvedlia blir Sparebank 1 Lekene 17.-18. august. Vi minner om at påmeldingsfristen er 11. august på MinIdrett https://minidrett.nif.no/Sommerbrev

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 23. Jul 2019

Mørkvedlia rehabiliteres

Løpebanen på Mørkvedlia er stengt i perioden 22.-29. juli da oppmerking skal fornyes.

Treningsstevne

Vi får håpe at kommunen har værgudene med seg slik at løpebanen blir klar til Treningsstevnet 31. juli. Dette blir et stevne med redusert øvelsesutvalg. Det er mulig å ønske hvilke øvelser som skal gjennomføres innen 24.07. Send melding til eiriksvare@gmail.com eller hpludvig@online.no Påmelding på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen 30.07.

Sortlandsmesterskapet

For de som ønsker å teste formen foran Sparebanklekene helga etter, er det jo mulig å delta i Sortlandsmesterskapet 10.-11. august. Påmelding på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen 05.08.

Friidrettsskole - Idrettsleker

I dagene 12. -14. august avholder Bodø Friidrettsklubb friidrettsskole på Mørkved Idrettspark. Friidrettsskolen er for aldersgruppen 6 -12 år.  Deltageravgiften dekker 3 dager med gøy, lek og sunne aktiviteter, Deltakerne får T-skjorte og diplom, samt frukt og drikke i pausene. Utøverne tar med egen matpakke. Egen drikke ved spesielle behov.

Mer informasjon og påmelding: https://www.deltager.no/Idrettsleker/participant/arrangement.aspx?id=269556

Sparebank 1 Lekene

Tradisjonen tro arrangeres Sparebank 1 Lekene helga før skolestart, dvs 17. og 18. august. Påmelding på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen 11.08

3 aktive på utveksling til utlandet

Vi vil komme til å savne disse tre utøverne på trening og stevner fram til neste sommer: Henrik Lünell Alstadhaug (Tyskland), Vebjørn Røed (USA) og Nora Glad Thorshaug (USA). De drar alle tre til et skoleår i utlandet i løpet av august/september. Vi ønsker dem god tur og lykke til. 

Aktivitetsavgift 2. halvår 2019

For noen dager siden sendte vi ut anmodning om betaling av aktivitetsavgiften for 2. halvår 2019 til de som var registrert som aktive medlemmer pr 01.07. Vi ber om at betaling skjer så raskt som mulig. UM og Lerøylekene

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 1. Jul 2019

Når vi er omtrent halvveis i utendørssesongen 2019 har flg utøvere fra BFIK klart kvalifiseringskravet  til Ungdomsmesterskapet (UM) på Jessheim 6.-8. september:

Amalie Evjen Olsen (J17), Andreas Peters Fuglstad (G17),  August Larem Svare (G16), Karl Karamjit Singh Reinvik (G16), Milla Thorshaug (J15) og Kristian Tårnes (G15). 

Vi tar forbehold om at kan være utøvere som har oppnådd kvalifiserende resultater på stevner utenfor Nordland som vi ikke har registrert.

Helga før arrangeres Lerøylekene for 13 og 14-åringer i Måndalen i Romsdal. Her er det foreløpig bare Jonas Hakvåg Hanssen (G14) av våre utøvere som er tatt ut av Nordland Friidrettskrets.

Det finnes fortsatt muligheter til å kvalifisere seg til begge stevnene:

31.07: Treningsstevne på Mørkvedlia. Det er åpnet for påmelding i MinIdrett. Vi har lagt inn noen øvelser, men det er anledning til å ønske seg øvelser fram til 24.07. Påmeldingsfrist: 30.07.
10.-11.07: Sortlandsmesterskapet. Påmeldingsfrist: 05.08.
17.-18.04: Sparebank 1 Lekene. Påmeldingen er åpen. Påmeldingsfrist: 11.08.

Og ellers er det jo en rekke stevnetilbud rundt omkring i landet.Tøffe konkurranser for Milla i Gøteborg

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 30. Jun 2019

Det var tøffe konkurranser som møtte Milla Thorshaug (J15) under VU-spelen I Gøteborg i helga. Best gikk det i lengde, der hun hoppet 4,94 som er ny personlig rekord. Med det resultatet kvalifiserte hun seg for Ungdomsmesterskapet i begynnelsen av september. Hun var bare 8cm fra å kvalifisere seg for finalen på Ullevi (16 deltakere). I alt var det 73 utøvere som stilte til start.

På 80m løp hun på 11,47, men det holdt ikke til å kvalifisere seg til A- eller B-finale.  

Milla avsluttet deltakelsen i Gøteborg med å løpe 300m på søndag. Tida ble 47,28, men hun har løpt bedre før.

Milla har gitt uttrykk for at hun er godt fornøyd med egne prestasjoner under VU-spelen som hadde samlet vel 3400 deltakere som gjennomførte over 8500 starter. Milla til Världsungdomsspelen i Gøteborg

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 27. Jun 2019

Milla Thorshaug (J15) skal også i år delta i VU-spelen i Gøteborg. Dette sies å være verdens største friidrettsstevne på bane med bortimot 8500 starter i løpet av de 3 konkurransedagene. Over 100 norske klubber er representert med 1 eller flere utøvere, og 40 % av deltakerne kommer  fra andre land enn Sverige. Milla deltar på 80m (112 deltakere), 300m (85 deltakere) og i lengde (88 deltakere).

Du kan følge konkurransene her: http://friidrottskanalen.nordicathletics.tv/varldsungdomsspelen-2019?fbclid=IwAR0g6QJrTCaHt-DCT0jvtEYKFx73aD1jUr7hRuQORykSU0P0S4d-bdjUC2oSommer

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 26. Jun 2019

Trening:

Fra skoleslutt og til begynnelsen av august er fellestreningene redusert:

Rekrutt, 10-13 år og kast: Ingen fellestreninger
Sprint: Fellestreninger i samråd med trenerne.

Tidspunktet for gjenopptakelse av ordinært treningsopplegg vil bli kunngjort.

Treningsstevne:

Vi vil forsøke å få til et treningsstevne onsdag 31. juli kl 18.00 i Mørkvedlia med et redusert øvelsesutvalg i forhold til de vanlige kretsstevnene. 

Dersom noen av utøverne har ønske om at vi setter opp spesifikke øvelser på stevnet, f eks av hensyn til kvalifisering til Lerøylekene eller UM, ta kontakt med Eirik Svare eirik.svare@gmail.com eller Hans P. Ludvigsen hpludvig@online.no senest 24. juli.

Aktivitetsavgift 2. halvår 2019:

Krav om betaling av aktivitetsavgift for 2. halvår 2019 vil bli sendt ut i begynnelsen av juli. Informasjon om avgiften finner dere under fanen "Innmelding" på www.bodofriidrett.no  Resultater fra Harstad og Lillehammer

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 24. Jun 2019

Andreas Peters Fuglstad (G17) fikk som ventet gullmedalje i alle de 3 øvelsene han deltok i under Festspill-lekene i Harstad i helga. Han oppnådde 9,89 i kule, 41,32 i slegge og 33,56 i diskos. Alle resultatene ga +/- 500 poeng i Tyrvingtabellen.

Milla Thorshaug (J15) gjorde en god figur under Veidekkelekene på Lillehammer i helga. Hun startet med 200m på 28,49 som er ny personlig rekord (844 poeng), fortsatte med en fin 6. plass i lengde med 4,54 (827 poeng) og avsluttet med 100m på 14,00 (824 poeng), 12. beste tid.Milla til Veidekkelekene på Lillehammer

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 21. Jun 2019

Som eneste utøver fra Bodø Friidrettsklubb starter Milla Thorshaug i Veidekkelekene på Lillehammer i helga. Hun deltar i klasse J15 i øvelsene 100m, 200m og lengde. Av startlistene framgår det hun ikke vil mangle konkurranse.

Vi ønsker lykke til!Andreas til Festspill-lekene i Harstad

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 21. Jun 2019

Som eneste utøver fra Bodø Friidrettsklubb skal Andreas Peters Fuglstad delta i Festspill-lekene i Harstad i helga. Øvelsene er diskos, kule og slegge. Så vidt vi kan se av startlistene er han eneste utøver i disse øvelsene i klasse G17.

Vi ønsker lykke til!Flott 3000m av Vebjørn Røed

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 19. Jun 2019

17-åringen Vebjørn Røed fra Bodø Friidrettsklubb løp 3000m på den gode tida 9,17,09 under onsdagen friidrettsstevne i Mørkvedlia Idrettspark. Det gir hele 953 poeng i Tyrvingtabellen. Han løp helt alene, og det er grunn til å tro at han i et passende felt vil kunne presse tida ytterligere ned. I august reiser for øvrig Vebjørn til USA for å gå et år på high school. 

Av andre gode resultater merker vi oss at Amalie Evjen Olsen var svært nær 40-metersgrensa da hun kastet slegga 39,89, noe som gir  897 Tyrvingpoeng.

Dette var det siste kretsstevnet før sesongens høydepunkt - Sparebank 1 Lekene 17.-18. august, men BFIK har planer om å arrangere et treningsstevne i løpet av juli. Foreløpig dato er satt til 17. juli, men her kan det bli endring. Følg med på https://www.bodofriidrett.no eller på FB-sida vår.

Fullstendige resultater fra onsdagens stevne ligger under "Resultater" på https://www.bodofriidrett.noØvelsene på onsdagens stevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Jun 2019

Onsdag 19, juni kl 18.00 smeller startskuddet for nok et kretsstevne i Mørkvedlia. Øvelsesutvalget ser slik ut:

Rekrutt/11og 12 år: 60m, 60m hekk, 600m, diskos, kule og lengde
13 år: 60m, 60m hekk, 600m, diskos, kule spyd, lengde og tresteg
14 og 15 år: 100m, 80/100m hekk, diskos, kule spyd, lengde, tresteg
16år +: 100m, 100/110m hekk, 3000m, diskos, kule, spyd, lengde og tresteg
I tillegg slegge for G17 og J17.

Påmelding som vanlig på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen tirsdag 18. juni. Skulle påmeldingen by på problemer er det også mulig å sende ei melding til hpludvig@online.no med angivelse av navn, fødselsår og øvelse(r).

Vel møtt til det siste stevnet før sommerferien!
21 førsteplasser i Narviklekene 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Jun 2019

De 10 utøverne fra Bodø Friidrettsklubb sikret seg hele 21 førsteplasser under helgas Narvikleker, i tillegg til ytterligere 5 plasseringer blant de tre beste.

De beste prestasjonene målt ut fra Tyrvingtabellen sto Vebjørn Røed (G17) med 9,24,81 på 3000m (933 poeng) og Henrik Lünell Alstadhaug (G17) med 12,05 på 100m (906 poeng) for. Flest førsteplasser i sin klasse fikk August Larem Svare (G16) med 4.

Alle resultatene finner du her: http://webres1.andro.no/narviklekene/2019/Narviklekene: Mange topplasseringer første dag

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Jun 2019

Utøverne fra Bodø Friidrettsklubb toppet resultatlistene i en rekke øvelser under første dag av Narviklekene. 

Se alle resultatene her: http://webres1.andro.no/narviklekene/2019/10 utøvere til Narviklekene

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 11. Jun 2019

10 utøvere fra BFIK tar kommende helg turen til Narvik for å delta i Narviklekene 2019

Jonas Hakvåg Hansen (G14) 60m og 200m, Tom Jensen (G15) 100m og 200m, August Larem Svare (G16) 100m, 100m hekk, 200m, høyde og lengde, Karl Reinvik (G16) 800m og 3000m, Andreas Peters Fuglstad (17) diskos, kule og slegge, Henrik Lünell Alstadhaug (G17) 100m, 200m og 400m, Vebjørn Røed (G17) 800M OG 3000m, Sebastian Hegreberg (MJ18-19) 100m, 200m og 400m, Milla Thorshaug (J15) 100m, 200m, 400m, kule og lengde, Amalie Evjen Olsen (J17) diskos, kule og slegge.

Vi ønsker våre utøvere god tur og lykke til med deltakelsen!Lange kast med slegga

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 6. Jun 2019

Både Amalie Evjen Olsen (J17) og Andreas Peters Fuglstad (G17) satte personlige rekorder i slegge under gårdagens kretsstevne i Mørkvedlia Idrettspark. Amalie kastet 38,47 og Andreas 39,98. Begge er kvalifisert for deltakelse i Ungdomsmesterskapet (UM) i september.

Resultatet til Amalie var så godt at det ga kveldens høyeste poengsum iht Tyrvingtabellen med 861 poeng. Andre prestasjoner som ga gode poengsummer var 200m til Nora Glad Thorshaug (J17) med tida 28,10 (826 poeng) og høyderesultatet til Tom Jensen (G15) på 1,60 (825 poeng). Ikke langt etter var Milla Thorshaug (J15) med sin 200m på 28,80 og Johanne Elisabeth Hildahl i høyde med 1,20 - begge 820 poeng.

Stevnet ble avviklet under gode værforhold, men med vinden var litt for sterk til at resultatene på sprint kan godkjennes som personlige rekorder.

Alle resultatene finner dere under "Resultatlister" på www.bodofriidrett.no

Neste stevne går av stabelen onsdag 19. juni. Kan vi håpe på litt flere deltakere enn de 20 som var påmeldt denne gangen?
2 stevner i neste uke

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 29. Mai 2019

I kommende uke har våre utøvere muligheten til å delta i 2 stevner. På onsdag 5. er det kretsstevneMørkvedlia i regi av BFIK. Øvelsene på dette stevnet er som følger:

Rekrutt, 11 og 12 år: 60m, 600m, høyde, kule og slegge
13 år: 60m, 200m, høyde, diskos, kule og slegge
14 år og eldre: 200m, 400m, 800m, 1500m, høyde, diskos, kule og slegge

Påmelding innen 04.06 på Min!drett https://mi.nif.no/ ev til hpludvig@online.no med angivelse av navn, fødselsår og øvelse(r).

lørdag 8. avvikles Åmøylekene på Åmnes i Meløy kommune i regi av Søndre Meløy IL (SMIL). Øvelesutvalget er:

Under 10 år: 60m og lengde
10-14 år: 60m lengde, høyde og kule
15 år og eldre: 100m, lengde, høyde og kule

Påmelding innen 5. juni på MinIdrett https://mi.nif.no/ eller til Line Jæger Hansen linejh4@gmail.com eller Laila Setvik Loe Laila@aamnes.no  

  Friidrett i "medvind"

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 23. Mai 2019

Vinden kom til å sette sitt preg på de korte løpene og lengde under kretsstevnet i friidrett i Mørkvedlia onsdag kveld. Med opptil 5,1 m/sek i ryggen gikk det unna på 60m og 100m, men resultatene kan dessverre ikke registreres som nye personlige rekorder.

August Larem Svare (G16) presterte 12,41 på 100m, noe som tilsvarer 879 poeng i Tyrvingtabellen, mens Nora Glad Thorshaug (J17) løp på 13,50 som gir 856 poeng.

I diskos oppnådde Torkel Andreassen Bjørbæk (20) 45,15 med seniorredskap (4kg).

Fullstendige resultater finner dere under "Resultatlister" på vår nettside.

Neste stevne avvikles onsdag 5. juni kl 18.00.  MinIdrett er åpen for påmelding https://mi.nif.no/ På stevnet denne uka deltok det 18 utøvere, mens det til sammenligning er mer enn 40 aktive som har betalt kontingent og aktivitetsavgift for 2019. Vi håper derfor å se mange flere aktive på banen om 14. dager17. mai og Borgertoget

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 16. Mai 2019

Tradisjonen tro skal Bodø Friidrettsklubb også i år delta i Borgertoget på 17. mai . Vi stiller selvfølgelig i våre nye drakter!

Frammøte Bankgata kunstgressbane kl. 15.30. Avmarsj kl. 16.00.

Rute: Torvgata - Parkveien - Prinsens gate - Nøstgata - Storgata - Bankgata - Dronningens gate - Prof. Schyttesgate - Storgata til Stormen

https://bodo.kommune.no/aktuelt/her-er-arets-17-mai-program-article2986-910.html
Større deltakelse på neste kretsstevne?

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 14. Mai 2019

Til nå har 46 utøvere betalt kontingent og aktivitetsavgift i 2019. 1/3 av disse deltok på kretsstevnet i forrige uke. Kan vi håpe på større oppslutning om stevnet den 22. mai?

Øvelsene på dette stevnet er: 60m/100m, 60/80/100/110m hekk, 600m, 3000m, lengde, tresteg, diskos, kule, spyd og slegge (G17 og J17).

Påmelding som vanlig på MinIdrett https://mi.nif.no/ I tilfelle problemer, send påmelding til hpludvig@online.no med opplysning om navn, fødselsår og øvelse(r).

Det er krav om lisens for alle arrangement i regi av klubber tilknyttet NFIF. Det er påkrevd at alle utøvere som skal delta på banearrangement har løst helårslisens.

Alle deltakere på banearrangement må ha helårslisens fra året de fyller 13 år. Resultater som er oppnådd uten pålagt lisens vil bli strøket ved årsslutt uten øvrig begrunnelse, og således bli slettet fra offisiell statistikk. 

Arrangør er ansvarlig for å gjennomføre en lisenssjekk på alle utøverne som deltar på arrangementet. 

Pris for helårslisens:
Grunnlisens kr 420
Utvidet lisens kr 800

Les mer her: https://www.friidrett.no/lop-i-norge/lisens/1 Kommentar

Sur start på utendørssesongen

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 8. Mai 2019

Det var ikke ideelle forhold for friidrett da utendørssesongen startet med et kretsstevne i Mørkvedlia Idrettspark onsdag kveld. Dette til tross - det ble oppnådd noen gode resultater. I slegge kastet Amalie Evjen Olsen (J17) 35,22 og Andreas Peters Fuglestad (G17) 36,04. Begge resultatene kvalifiserer dem til Ungdomsmesterskapet i september.

Torkell Andreassen Bjørbæk (MJ20-22) oppnådde 45,23 i diskos, mens Henrik Lünell Alstadhaug (G17) hadde høyeste poengsum iht Tyrvingtabellen med 828 poeng for sitt løp på 100m på 12,51 i 1,2 sekundmeter motvind.

Alle resultatene finner dere på nettsida under "Resultatlister".Strålende Tinestafett i surt vær

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 7. Mai 2019

Rundt 1300 løpere deltok på dagens Tinestafett på Mørkvedlia. Medregnet reserver, klassekamerater, lærere og andre interesserte var det nok flere tusen på og utenfor løpebanen. Deltakerne kom fra 29 skoler i Salten, og løperne fra 6., 7., 8. og 9. klassetrinn. Hvert lag besto av 8 løpere (gutter og jenter, og hver etappe var på 200 m.

Årets stafett var den 26. i rekken, og som vanlig var det godt voksne frivillige fra Bodø Friidrettsklubb og elvene i 3. klasse på Bodin vgs, Idrettslinja som loset arrangmentet vel i havn.

Resultatene finner dere under fanen "Resultater" på denne nettsida.

Vi gjør oppmerksom på at Avisa Nordland har laget en bildeserie fra arrangementet på sin nettutgave. Fotograf: Bjørn Erik Olsen.Møte for foreldre

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Mai 2019

I forbindelse med friidrettsstevnet onsdag 8. mai på Mørkvedlia inviterer Bodø Friidrettsklubb til et informasjonsmøte for foreldre og foresatte kl 17.45. Første øvelse på stevnet starter kl 18.15.

Styret/trenerne vil informere om treningene framover våren og sommeren, og det vil bli opplyst om hvilke stevner utenfor Bodø som klubben tar sikte på å delta på. Vi vil også svare på spørsmål fra de frammøtte. Møtet finner sted på tribunen ved siden av Målhuset.Tinestafetten 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 1. Mai 2019

Tirsdag 7. mai arrangerer Bodø Friidrettsklubb Tinestafetten for 26 gang på Mørkvedlia Idrettspark, , også i år med svært god hjelp fra Idrettslinja ved Bodin videregående skole. 

Det er påmeldt 165 lag fra 29 skoler i Salten. Deltakere er ungdom fra 6. - 9. trinn. Det løpes 8 etapper a 200m, og laget består av 4 gutter og 4 jenter + 2 reserver. I åpen klasse kan man velge 8 løpere med valgfri sammensetning. Flg skoler er påmeldt:

Alstad barneskole, Alstad ungdomsskole, Aspåsen skole, Bankgata ungdomsskole, Bodøsjøen skole, Grønnåsen skole, Hunstad barneskole, Hunstad ungdomsskole, Inndyr skole, Løpsmark skole, Misvær skole, Moldjord skole, Mørkvedmarka skole, Nordsia Oppvekstsenter, NTG-U Bodø, Rognan barneskole, Rognan ungdomsskole, Rønvik skole, Røsvik skole, Saltstraumen skole, Saltvern skole, Skjerstad Oppvekstsenter, Straumen skole, Støver skole, Trones skole, Tverlandet skole, Valnesfjord Oppvekstsenter, Vestmyra Skole, Østbyen skole.

For å se program, tidsskjema og heatoppsett går du inn på  https://www.tine.no/tinestafetten/ - stafettoversikt-> Mørkvedlia Idrettspark.

Treningene våren og sommeren 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 22. Apr 2019

Snøen er forsvunnet fra Mørkvedlia Idrettspark, og det er derfor snart på tide å flytte treningene utendørs. Kasterne (fra 11 år og oppover) trener i Mørkvedlia fra onsdag 24. april 18.00-19.00, mens de øvrige treningsgruppene flytter utendørs fra 29. april. Vi kommer tilbake med eventuelle justeringer av treningstider om noen få dager.Siste innendørsstevne med beskjeden deltakelse

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 10. Apr 2019

17 deltakere gjennomførte i alt 26 starter på onsdagens innendørsstevne i Nordlandshallen. Det var dog gledelig å registrere at hele 8 av deltakerne var rekrutter-bare gutter.

Dette var siste innendørsstevne i vinter/vår, og 8. mai møtes vi i Mørkvedlia Idrettspark og det første stevnet utendørs.

Resultatene fra kveldens stevne ligger som vanlig under "Resultatlister".Utbedringer på friidrettsanlegget i Mørkvedlia

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 10. Apr 2019

Så snart snøen er forsvunnet og tela slipper taket, vil kommunen starte arbeidet med å gjøre friidrettsanlegget klart til utendørssesongen. Kommunen meddeler at det er planlagt følgende utbedringer på anlegget:

-Dyprensing av løpebanedekket.
-Merke opp alle linjer og symbolmerker.
-Ny diskossektor.
-Ny kulesektor.
-Fjerne gressmatta og legge fastdekke (løpebanedekke) inni diskosbur.
-Fjerne gressmatta og legge fastdekke(løpebanedekke) ved Stavmattehuset.

Vi ser fram til disse forbedringer, og så får vi håpe at værforholdene blir så bra framover at dette blir klart til første stevne 8. mai.
Stevneprogrammet for utendørssesongen er klart

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 28. Mar 2019

Oversikten over stevnetilbudet i utendørssesongen er nå å finne under fanen "Terminlister" på hjemmesida vår.

Når det gjelder egne stevner så er programmet det samme som det har vært de siste årene med Sparebank 1 Lekene som høydepunktet i dagene 17.-18. august. Nytt av året er imidlertid at vi forsøker oss med et treningsstevne 17. juli for de utøverne som ikke er bortreist på ferie. Her blir det et begrenset antall øvelser. Mer informasjon senere.

Under andre aktuelle stevner har vi listet opp stevner rundt omkring i Nordland og andre steder som kan være av interesse for våre utøvere. Trenerne vil i samråd med de aktive og styret bestemme hvilke stevner vi skal satse på som klubb, men enkeltutøvere vil selvfølgelig stå fritt til å velge andre stevner i tillegg. Tar vi ikke feil, så vil det nok bli deltakelse i stevnet på Åmøy (8. juni), Narviklekene (15.-16. juni) og Sortlandsmesterskapet (10.-11. august).

Det er verd å merke seg at de 2 stevnene som man må kvalifisere seg til - Lerøylekene (13-14 år) og UM (15.-19 år) - har byttet plass i terminlista. Lerøylekene går 31. august - 1. september i Måndalen, mens UM avvikles 7.-8. september på Jessheim.

Barents Summer Games 2019 går av stabelen 31. august-1. september i Murmansk. Så vidt vi kjenner til, er det ennå ikke avklart om friidrett blir en av idrettene i lekene. Dette på bakgrunn av den pågående utestengelsen av Russland i internasjonal friidrett.

Vi har grunn til å tro at Nordnorsk mesterskap i friidrett (NNM) vil være et tema som drøftes av de nordnorske kretsene under helgas forbundsting i NFIF. Det er noen år siden NNM sto på terminlista.Positivt med flere rekrutter på stevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 13. Mar 2019

På et stevne med relativ beskjeden deltakelse var det gledelig i registrer et økt antall rekrutter av begge kjønn på onsdagens stevne i Nordlandshallen. Det er viktig at vi tar godt vare på disse i et godt trenings- og aktivitetsmiljø slik at de blir med oss i årene framover.

Resultatmessig var det Henrik Lünell Alstadhaug og August Larem Svare som sto for de beste resultatene denne gang. Henrik løp 60m på 7,76, noe som ga 875 Tyrvingpoeng, mens August perset i høyde med 1,70, og dermed 874 poeng.

Fullstendige resultatlister finner dere under "Resultatlister" på nettsida.

Neste og siste innendørsstevne i denne omgang arrangeres 10. april i Nordlandshallen. Øvelser: 60m, 100m og lengde. Påmelding som vanlig på MinIdrett https://mi.nif.no/ INVITASJON TIL FRIIDRETTSSAMLING I PITEÅ, SVERIGE 12.-16. APRIL 2019

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 7. Mar 2019

Troms friidrettskrets inviterer til sin årlige treningssamling i Piteå, Sverige 12.-16.april 2019. I år har vi valgt å utvide samlingen med en dag - etter ønske fra lag og utøvere. All nødvendig informasjon finner dere i vedlagte invitasjon!

I år har vi også lagt opp til et eget dommerkurs, samt at vi arrangerer et enklere friidrettsstevne på lørdag ettermiddag, sammen med Riviera Friidrott og lagene i Troms.

Da sees vi i Piteå - velkommen skal dere alle være!

https://www.facebook.com/download/2275219542798118/Invitasjon%20Pite%C3%A5-samlingen%202019.pdf?hash=AcrQrjG8t7wMV3epVi inviterer til nytt innendørsstevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 6. Mar 2019

Onsdag 13. mars kl 18.00 smeller startskuddet for et nytt innendørsstevne i Nordlandshallen. Øvelsene denne gang er 60m, lengde uten tilløp og høyde. Påmelding som vanlig på MinIdrett https://mi.nif.no/ innen 12. mars. Dersom påmeldingen ikke fungerer som den skal, er det mulig å sende e-post til hpludvig@online.no med opplysning om navn, fødselsår og øvelse(r).

Vi minner om at en utøver ikke kan delta på trening eller stevner for Bodø Friidrettsklubb uten å ha betalt medlemskontingenten, aktivitetsavgift og lisens for 13 år og eldre.  Lisens kjøper du her:  https://mosjon.friidrett.no/lisens2019
Påmeldingsfristen for Tinestafetten nærmer seg

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 5. Mar 2019

15. mars er fristen for å melde på lag til Tinestafetten 2019. Arrangementet går av stabelen 7. mai kl 10.00-15.00 i Mørkvedlia Idrettspark. Dette er det største friidrettsarrangementet i Nordland, og i fjor var det påmeldt 163 lag. Det vil si at nærmere 1500 elever fra klassetrinnene 6. til 9. deltok i arrangementet. Stafetten er åpen for alle skolene i Salten, og vi håper på økt oppslutning i år. Pr i dag er det påmeldt 45 lag.

Stafetten avvikles i samarbeid med 3. klasse Idrettsfag på Bodø vgs.

Informasjon om stafetten finner dere her: https://www.tine.no/tinestafetten/Hederstegn til Sverre Skår

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Mar 2019

På årsmøtet ble Sverre Skår (74) til Friidrettsklubbens Hederstegn for mange års verdifull innsats for klubben. Sverre er kanskje ikke den som er mest synlig under avviklingen av stevnene vår. Han har tilhold i Målhuset der  han styrer med målkamera, tidtaking og vindmåler ved avviklingen av løpene. Dette har han gjort i lang årrekke, og han har lovet å stå på også i 2019.Hederstegn til Kristin Hunstad

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Mar 2019

På årsmøtet ble Kristin Hunstad (68) tildelt Friidrettsklubbens Hederstegn for mange års verdifull innsats for klubben. Kristin har vært med i klubben siden starten i 1982 som utøver, trener og dommer og med ansvar for flere andre oppgaver. De siste årene har hun særlig gjort en innsats for å skaffe funksjonærer og medhjelpere til alle stevnene vår. Ved Barents Summer Games i 2017 gjorde rundt 70 frivillige en stålende innsats.

Ikke minst er hun også kjent for å levere sin berømte og velsmakende rabarbrakake til funksjonærene under Sparebank 1 Lekene.Dagfinn Røsberg æresmedlem i BFIK

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Mar 2019

På det nylig avviklede årsmøtet ble Dagfinn Røsberg (80) utnevnt til klubbens første æresmedlem for en særdeles utmerket innsats som strekker seg gjennom hele klubbens historie. Han var med å stifte Bodø Friidrettsklubb i 1982 og i årene etter det har han innehatt omtrent alle mulige verv og funksjoner i klubben. Han har en unik kunnskap om friidrett og har vært en svært dyktig stevneleder på utallige stevner i klubbens regi. Han er også en etterspurt mann i forbindelse med avvikling av stevner både nasjonalt og internasjonalt. 

Vi gratulerer Dagfinn med en svært fortjent utmerkelse!Børge Einvik ny styreleder i BFIK

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Mar 2019

Børge Einvik (44) overtar som styreleder i BFIK etter Gunnar Pedersen. Det ble utfallet av valgene på årsmøtet i sist uke, 

Børge har en fortid som friidrettsutøver, men har de siste årene vært engasjert i andre idretter, spesielt fotball. Han har erfaring som styremedlem, trener og dommer og har kompetanse som blir nyttig i hans nye rolle som styreleder.

Det ny styret ser slik ut:

LederBørge EinvikNy
NestlederHans Petter LudvigsenNy som nestleder
StyremedlemErlend DuesundGjenvalg
StyremedlemRikke LünellNy som styremedlem
StyremedlemEirik SvareGjenvalg
StyremedlemGunnar PedersenNy som styremedlem
StyremedlemIngrid MellerudGjenvalg
StyremedlemNora Glad ThorshaugGjenvalg
StyremedlemTrond MellerudGjenvalg
VaramedlemSebastian HegrebergNy
VaramedlemTore MarkussenNy

Sommerleir i Skien

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 25. Feb 2019

Friidrettsforbundets Ungdomskomité skriver i sin invitasjon til årets sommerleir i Skien bl a følgende: "Sommerleir er årets høydepunkt for friidrettsungdommer mellom 14-17 år over hele landet. Sommerleir 2019 blir arrangert i Skien og på Skien Fritidspark 23.-27. juni."

Du kan lese mer om sommerleiren ved å klikke på nedstående link.

https://www.deltager.no/norsk_friidrett_sommerleir_2019Årsmøtepapirene er klare

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 22. Feb 2019

Årsmøtet avvikles torsdag 28. februar kl 18.00 i Central Atrium. Årsmøtepapirene er vedlagt. Revisjonsberetningen og valgkomiteens innstilling følger senere.

Alle klubbens medlemmer har adgang til årsmøtet. For å ha stemmerett og være valgbar må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av klubben i minst en måned og ha oppfylt medlemsforpliktelsene § 3 (1). Ingen kan møte eller avgi stemme med fullmakt.

Årsmøtedokumentene 2019.pdfStor innsatsvilje på stevnet i Nordlandshallen

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 13. Feb 2019

20 utøvere hadde funnet veien til onsdagens stevne i Nordlandshallen. 60m, 100m og lengde sto på programmet. Beste resultater sto Milla Thorshaug og Henrik Lünell Alstadhaug for. Milla hoppet 4,67 i lengde og Henrik løp 100m på 12,35. Begge resultatene gi 855 poeng i Tyrvingtabellen.

Det var ellers en fryd å se den innsatsviljen som de 6 rekruttene viste - alle gutter. Men hvor er jenterekruttene?

Vi nevner også at en journalist fra Bodø Nu var til stede og tok bilder og snakket med noen av utøverne. Dette kan du se på nettutgaven av Bodø Nu.Vi inviterer til nytt innendørsstevne

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 8. Feb 2019

Onsdag 13. februar kl 18.00 er det nytt innendørsstevne i Nordlandshallen. Øvelser: 60m, 100m og lengde. Påmelding som vanlig på Minidrett https://minidrett.nif.no/ innen 12. februar.

Vi minner om at det er sendt ut krav om betaling av kontingent og aktivitetsavgift.

F.o.m. 13 år må alle utøvere ha Lisens (Grunn lisens kr. 420,- pr. år, utvidet lisens kr. 950,-), som den enkelte selv må betale. Lisensen omfatter foruten forsikring også lisens til å delta i friidrettstrening- og stevner.

På linken nedenfor kjøper/bestiller du lisens:

https://mosjon.friidrett.no/lisens2019Innkalling til årsmøte i BFIK

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 28. Jan 2019

Innkalling til årsmøte i Bodø Friidrettsklubb

Styret innkaller herved til klubbens årsmøte 2019 som avholdes 

torsdag 28. februar kl. 18:00 i Auditoriet Central Atrium, Dronningens gt. 18. 

Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet, må sendes til styret innen 14. februar elektronisk til post@bodofriidrett.no

Sakliste, årsberetning øvrige saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene så snart de er klare og senest 1 uke før årsmøtet

For å ha stemmerett og være valgbar må medlemmet ha fylt 15 år, vært medlem av idrettslaget i minst én måned, og ha betalt kontingenten. Medlemmer under 15 år har møte- og forslagsrett. Ingen kan møte eller avgi stemme med fullmakt.

Alle aktive med foreldre, dommere og funksjonærer inviteres til årsmøtet 2019.

Det serveres pizza og drikke som kaffe og mineralvann.  

Det orienteres samtidig om at Kristin Hunstad er leder av valgkomiteen. 

Velkommen til årsmøte! 


Med vennlig hilsen 

For styret 

Gunnar PedersenLerøy-samling og Trener 1-kurs i Steinkjer

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 24. Jan 2019

Nord-Trøndelag og Nordland friidrettskretser i samarbeid med Steinkjer vgs. friidrett ønsker alle født i 2003 – 2006 velkommen til friidrettssamling i Steinkjerhallen helgen 8. – 10. februar. Parallelt arrangeres del 2 av Trener 1-kurset.

Nærmere informasjon til aktuelle deltakere fra BFIK inkl. økonomiske vilkår for deltakelse vil bli presentert senere.

Ungdomssamling 8.-10.februar 2019 (003).pdf
Medlemskontingent og aktivitetsavgift

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 24. Jan 2019

I disse dager er melding om betaling av Medlemskontingent 2019 og Aktivitetsavgift for 1. halvår 2019 sendt ut fra vårt nye medlemsregister hos IdrettenOnline. 

Gjeldende Medlemskontingent er etter vedtak på årsmøtet i 2018 kr. 500,- for aktive medlemmer og kr 250,- for passive.

Aktivitetsavgiften er den samme som i 2018.

En friidrettsutøver kan ikke delta på trening eller stevner for Bodø Friidrettsklubb uten å ha betalt medlemskontingenten, aktivitetsavgift, samt innløst lisens hos NFIF for 13år og eldre. 

Husk at i friidrett følger konkurranseklassen det året du fyller år – fyller du 13år 31. desember 2019, skal du konkurrere i 13-årsklassen fra 1. januar samme år 2019.

Støttemedlem.  

Støttemedlemskap (er fullt medlemskap med alle rettigheter på årsmøter etc.) er en betegnelse som benyttes for ansatte, tillitsvalgte, dommere og funksjonærer. 

Bodø Friidrettsklubb håper at alle foreldre og foresatte tegner medlemskap i klubben og betaler «støttemedlemskap». 

Medlemskap tegner du på vår hjemmeside https://www.bodofriidrett.no/p/29802/innmeldingsblankett 

For å opprettholde friidrettsdommer autorisasjon, må du være registrert medlem av et idrettslag. Våre dommere er oppført som støttemedlemmer og er tilsendt krav om medlemskontingent 2019. 

Håper at alle betaler innen rimelig tid. 

Skulle du/dere ikke ha mottatt varsel om betaling av avgiftene for 2019, må du/dere vennligst ta kontakt med klubben på https://www.bodofriidrett.no/p/29708/kontakt-oss

Varsel er sendt på mail og for de 3-4 som ikke har oppgitt mailadresse er varsel sendt på SMS.  

Fullstendig oversikt over kontingenter, avgifter og medlemsbetingelser finner dere på https://www.bodofriidrett.no/p/30978/medlemskontingent--aktivitetsavgift--lisens--egenandeler
2019-sesongen er i gang!

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 17. Jan 2019

20 utøvere hadde funnet veien til gårdagens stevne i Nordlandshallen. Øvelsene var 60m, høyde og lengde uten tilløp. Normalt er det bare deltakere fra BFIK på disse innendørsstevnene, men i går hadde vi besøk av Sigve Mjølkalid fra Søndre Meløy IL (SMIL). Han sto for stevnets beste prestasjon da han gikk over 1,25 i høyde i klasse G-11. Det gir 909 poeng i Tyrvingtabellen. Og etter stevnet satte han seg i bilen sammen med faren for å kjøre ca 20 mil til Engavågen!

Resultatene fra stevnet finner dere under resultatlister på hjemmesida.

Neste stevne i Nordlandshallen er onsdag 13. februar,
Godt nytt friidrettsår!

Postet av Bodø Friidrettsklubb den 3. Jan 2019

Godt nyttår til alle medlemmer og velkommen til friidrettssesongen 2019! Onsdag 16. januar er datoen for det første innendørsstevnet i det nye året. Øvelsene er 60m, lengde uten tilløp og høyde.

Påmelding som vanlig på Min idrett https://mi.nif.no/ innen 15. januar. Husk å melde på i riktig klasse! Er du født i 2009 eller senere, vil du høre hjemme i klasse Rekrutt. Er fødselsåret 2008, er riktig klasse 11 år (enten du er født 1. januar eller 31. desember) osv.  De som er født i 2000 og 2001, hører hjemme i klasse Junior 18-19 år.

Alle utøvere tom 12 år, som er medlem, er forsikret gjennom barneidrettsforsikringen i NIF.

F.o.m. 13 år må alle utøvere ha Lisens (Grunnlisens kr. 420,- pr. år, utvidet lisens kr. 950,-), som den enkelte selv må betale. Lisensen omfatter foruten forsikring også lisens til å delta i friidrettstrening- og stevner.

På linken nedenfor kjøper/bestiller du lisens:

https://mosjon.friidrett.no/lisens2019

Krav om betaling av medlemsavgift for 2019 og treningsavgift for 1. halvår vil bli sendt ut i løpet av januar.